Zloženie: Pažítka rezaná* BIO
*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu a tme
Použitie: Jemne pikantná cibuľová chuť pažítky dochutí šaláty, polievky, nátierky alebo chleba s maslom. Oproti cibuli je oveľa jemnejšia, preto sa nemusíte báť ozdobiť ňou zemiaky, syry alebo vaječné pokrmy. Pridávajte ju až ku koncu príprav, tepelnou úpravou stráca svoju chuť a vôňu. Pažítka je medzi kuchármi veľmi obľúbená a nezaobídu sa bez nej vo Francúzsku, Taliansku alebo ani v Ázii. Používa sa do polievok, omáčok, vaječných pokrmov a šalátov. Výborne sa hodí aj na zjemnenie tvarohových nátierok, bylinkového masla, čerstvých syrov a na ozdobenie pokrmov. Je veľmi univerzálna bylinka a každé jedlo svojou ľahko cesnakovo-cibuľovou chuťou a vôňou pozdvihne na vyššiu úroveň. Pažítka obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, A, B2, rôznych silíc a minerálnych látok ako napríklad: soli vápnika, fosforu, draslíka, železa, atď… Podporuje tiež trávenie a povzbudzuje chuť do jedla.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.