Zloženie: korenie čierne celé*, čierne korenie biele*, čierne korenie celé*, čierne korenie (ružové) celé* BIO*
*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu
Použitie: Korenie rovnako ako soľ nechýba v žiadnej kuchyni. Každý z jeho 4 druhov zastáva v zmesi svoju úlohu. Čierne a zelené korenie dodá pokrmu ostrú a korenenú chuť. Bobule korenia bieleho a červeného (ružového) pokrm naopak zjemnia.
Zelené korenie – má jemnejšiu arómu a sviežu chuť, a tiež je menej ostré ako čierne korenie. Používa sa prevažne celý alebo drvený.
Čierne korenie – je najčastejšie používané, pretože má príjemnú zemitú arómu, v kombinácii s ľahko sladkastou vôňou a výraznou pepřovou chuťou. Používa sa mletý, drvený alebo celý.
Biele korenie – jeho chuť je výraznejšia a ostrejšia ako čierne korenie. Na rozdiel od čierneho a zeleného korenia je zbavený šupky, ktorá obsahuje cukor. Preto nemá sladkastú arómu a preto viac vnímame čistú korenistú arómu. Biele korenie sa obvykle používa mleté, pretože je veľmi tvrdý.
Červené (ružové) korenie – ružové korenie, niekedy tiež nazývané červené, nie je pravé korenie, ale plod stromu korenie obyčajného. Červené bobule sú krehké a skôr aromatické. Ak necháme plody korenovníka úplne dozrieť, dostaneme korenie červené.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.