Zloženie: hrubá pšeničná krupica *, voda.
* Alergén.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1400 kJ / 330 kcal;
tuky: 1 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 65 g;
cukry: 0 g;
bielkoviny: 11,5 g;
soľ: 0,025 g.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie:
Kuskus, cous cous alebo tiež “marocká cestovina” je tradičný severoafrickú potravinou, kde je dodnes veľmi obľúbený a pripravuje sa ako národný pokrm. Odtiaľ sa postupne rozšíril do celého sveta. Vyrába sa sparením vodou a následným tvarovaním guličiek krupica najčastejšie z obilnín, popr. z iných alternatívnych plodín. Celozrnný kuskus je oboznamovaná z celých zŕn pšenice vrátane šupiek. Je chuťovo zaujímavejšie a výraznejšie.
Použitie kuskusu je naozaj univerzálny. Má príjemnú zrnitú štruktúru a sám o sebe nie je príliš výraznej chuti. Býva pripravovaný ako hlavný chod v podobe rizota alebo rôznych zmesí, príloha, na sladko, ako súčasť zeleninových šalátu alebo polievok.
Príprava:
Príprava kuskusu je veľmi jednoduchá a rýchla. Kuskus zalievame iba vriacou osolenou vodou, vývarom, mliekom alebo vriacim pokrmom v pomere 1: 2 (kuskus: voda). Necháme zhruba 15 minút odstáť, kedy kuskus vstrebe tekutinu. Pre zabránenie prípadného zlepenie môžeme pridať trochu olivového oleja alebo ghí.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.