Zloženie: BIO agar (Rhodophyceae, morská riasa)
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 700 kJ / 167 kcal;
tuky: 0 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 0,4 g;
cukry: 0,4 g;
bielkoviny: 0 g;
soľ: 1,25 g.
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Použitie: BIO Agar je skvelou alternatívou živočíšnej želatíny pre perfektné vrstvy želé na tortách, je prírodné zahusťovadlo z kvalitných BIO surovín s vysoko gelujúcou schopnosťou.
Bohaté využitie v kuchyni, ako na sladko, tak aj na slano. Používa sa ako želírovacie činidlo alebo stužovadlo na výrobu želé, džemov, cukríkov, ovocných koláčov na výrobu aspikov a zahustenia krémov, poliev alebo pudingov. Je oveľa pevnejšia oproti želatine a perfektne drží tvar pri krájaní. Vhodný pre vegánov či vegetariánov a bezlepkovú diétu.
Práca s ním je veľmi jednoduchá. Stačí ho priviesť do varu, aby mohol potom želírovať. Môžete ho nechať želírovať v akejkoľvek tekutine. K tuhnutiu nepotrebuje chladničku, pretože k nemu dochádza počas krátkej doby už pri 35-40 °C. Čas potrebný na tuhnutie je oveľa kratší ako u želatíny. Umožňuje vytvárať vysoké vrstvy želé.
Nemá chuť, žiadny zápach a je bez kalórií.
BIO Agar je preferovaný oproti tradičnému agarovému prášku kvôli jeho organickému pôvodu, čo znamená, že nebol vyrábaný pomocou chemicky upravených surovín alebo pesticídov. Skvelé pre tých, ktorí preferujú prírodné a ekologické zloženie
- BIO agar (10 g) premiešajte v 1 litri studenej vody a podľa potreby prislaďte.
- Varte za stáleho miešania po dobu 3 minút.
- Po uvarení nechajte mierne vychladnúť.
- Nalejte do formy a nechajte stuhnúť v chladničke.
Bio agar môžete pripraviť aj z ovocnej šťavy, džúsu a pod.