Zloženie: Agar agar (Gelidium 100 %).
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal;
tuky: 0,1 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 0,4 g;
cukry: 0 g;
vláknina: 86 g;
bielkoviny: 0,1 g;
soľ: 0,04 g.
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Použitie: Agar je prírodný polysacharid s vysokou želírujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu extra vysoké vrstvy želé na torty a zákusky.Do 300 ml vody vmiešame 5 g Agaru a 25 g – 50 g cukru. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.